iDOM

Система управління

Контакти


Голова ОСББ

Чуйкова Олена Доріанівна

 (097) 284 46 90 
  

Бухгалтер

Дубовик Людмила

 (067) 405 46 68 

Охорона

 (044) 593 12 75

Ми у мережі Facebook

Інформація стосовно пільг та житлових субсидій

Опубліковано: 17 травня 2018

Міністерство соціальної політики України підготувало роз’яснення щодо впровадження першого етапу монетизації пільг і житлових субсидій (з 1.01.2018).



1) пільги і субсидії нараховуються органами соціального захисту населення, а не ОСББ;



2) виплати пільг і житлових субсидій здійснюються державою на банківські рахунки ОСББ;



3) при цьому органи соцзахисту надаватимуть ОСББ списки одержувачів пільг та житлових субсидій із зазначенням суми фактично виплачених пільг і житлових субсидій, для перерахунку нарахувань ОСББ.


Соціальні норми для нарахування пільг та субсидій:

На утримання будинку (при тарифі не більше 5,22 грн),
- 21 м.кв. на одну особу
- 10.5 м.кв додаткова норма на сім’ю пільговика.

Для опалення, максимальна величина – 0,017671 гкал на 1 кв.м. соціальної площі, місця загального користування не входять до розрахунку пільг та субсидій.

Для холодної води – 2,4 куб.м на одну особу.

Для гарячої води – 1,6 куб.м на одну особу. 

КОМУ У ТРАВНІ ПОВТОРНО ПОТРІБНО ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ НА ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ СУБСИДІЇ


З 1 травня 2018 року діє нова програма житлових субсидій, яка є перш за все соціально справедливою та більш адресною. Зміни направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали.

Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні.

Преважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, як і раніше державна допомога буде перепризначена в автоматичному режимі, без необхідності звертатися до органів соціального захисту.


Натомість у зв’язку з введенням нових правил, громадянам потрібно звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Отже, повторно - Заяву і Декларацію - потрібно подати:

  • Орендарям житла.
  • Внутрішньо переміщеним особам.
  • Тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб.
  • Тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати.
  • Тим сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.
  • Тим сім’ям, які саном на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018-го.

Решті субсидіантам у травні 2018-го перерахують допомогу автоматично


Нову заяву та декларацію для призначення житлової субсидії пропонуємо надати особисто або надіслати поштою до управління праці та соціального захисту населення Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації за адресою: 02121, м. Київ, Харківське шосе, 176-г.


Вичерпну інформацію щодо призначення житлової субсидії можна отримувати за телефонами «гарячої лінії»: 563-96-42 та 563-99-70.